VAD ÄR CORONAMILEN?

Coronamilen är ett livsviktigt virtuellt löplopp som startades för att fortsätta motivera till fysisk aktivitet genom träning och tävling i spåren av Covid-19. Folkhälsomyndigheten påtalar att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan även i dessa tider med restriktioner, och uppmanar därför till fortsatt träning och fysisk aktivitet så länge man är symptomfri. Vi avråder alla med någon form av symptom på Covid-19 att delta i Coronamilen, egen hälsa går framför välgörenhet.

logo transparent bakgrund_vit text.png

VARFÖR?

I takt med att lopp efter lopp ställts in under våren 2020 önskade vi att vända denna trend, och blev tvungna att tänka nytt. Hur skulle vi kunna vända denna negativa trend, och samtidigt motivera till fortsatt fysisk aktivitet? Tankarna formade sig om ett virtuellt löplopp där alla kan delta efter sina förutsättningar. Var och en springer i sina hemtrakter, i sitt tempo på en tidpunkt som passar sig!

Pandemin är inte över och alla tävlingar är i stort sett fortfarande inställda, så med Coronamilen 2021 önskar vi fortsätta att inspirera och engagera för att få fler i fysisk aktivitet. 
 

Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med och därför har vi valt att man kan dela upp sin sträcka på en eller flera dagar. Detta öppnar upp för fler att komma ut och hitta mål och motivation för att röra på sig. 

Med fantastiska samarbetspartners vid vår sida går överskott* oavkortat till Läkare Utan Gränsers insamling kopplat till den rådande pandemin.

Var med och bidra du också genom att anmäla dig till Coronamilen.

VAD INGÅR?

Vad skulle ett lopp vara utan medalj? Alla som anmäler sig kommer få en medalj hemskickad med posten. För de som önskar går det att köpa till en unik Coronamilen funktions T-shirt som även den skickas med posten. Anmäl dig innan 23 mars och få din T-shirt innan loppet så att du kan springa i den.

Priser från våra samarbetspartners kommer att lottas ut bland de som delar sin upplevelse i sociala medier och med taggen @springforvarandra och #coronamilen.