top of page

MUSTASCHMILEN, TÄVLINGSINFORMATION

Jag deltar i mustaschmilen - liggande.png

När

12 november 2022, evenemangsområdet öppnar klockan 10:00 och första starten går klockan 12:00

Var

Djurgården, start & mål, samt expoområde på grönytan mellan Sjöhistoriska och Villa Källhagen. Se google maps för karta och vägbeskrivning. Vi uppmanar alla som har möjlighet att åka kollektivt, cykla eller promenera till tävlingsområdet.

Startgrupper

12:00 - Mustaschmilen 10 km

12:20 - Mustaschmilen 5 km

Inför starten så kommer Run Academy hålla i uppvärmning denna hålls ca 10 minuter innan start så se till att vara på plats i god tid.

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelningen öppnar klockan 10:00 och här kommer det finnas snabbspår för dig som inte skall ändra något utan bara hämta ut din nummerlapp. Nummerlappen fästs synligt på bröstet då även tidtagningen kommer att ske med hjälp av chip, fästa på baksidan av nummerlappen.

Ditt startnummer hittar du här.

Alla eventuella ändringar av sträcka eller namn görs på plats.

Garderob

På plats vid start & målområdet kommer det finnas ett tält där det är möjligt att lämna väskor och överdragskläder. Värdesaker ansvaras ej för och tältet kommer vara obevakat.

 

Expoområde & Barberare på plats

Expoomårdet kommer att öppna klockan 10:00 och här kommer det finnas möjlighet att fixa Mustaschen hos våra barberare.

I tillägg så kommer sponsorer och partners vara på plats, där det kommer erbjudas olika tävlingar och aktiviteter. Samt att det kommer finnas en Food Truck på plats för den som önskar att fylla på med energi antingen innan eller efter loppet.

Banan

Banan kommer att vara uppmärkt med Mustaschmilen pilar som visar vägen men vi uppmanar alla deltagare att studera bansträckningen inför loppet. Denna hittar du här. Banan kommer inte att vara stängd för övriga besökare på Djurgården så det kommer kunna vara andra fotgängare, löpare och cyklister på banan att visa hänsyn till. För 10 km loppet så kommer även en kortare bit att springas på asfalterad väg där viss trafik kan förekomma, så här uppmanar vi alla att hålla sig till kanten för att inte skapa en trafikfarlig situation. 

Där övergångsställe finns längs med banan skall dessa användas. Detta gäller under andra delen av 10 km banan där banan vänder norrut mot Djurgårdskanalen och mål.

Vätskestationer

Det kommer att finnas en vätskestation vid bron längst österut på banan. Alla deltagare kommer att passera denna efter ca 2 km, 10 km deltagarna kommer i tillägg passera denna efter ca 5,3 km. På vätskestationerna kommer det serveras vatten samt sportdryck från Maurten. Läs mer om Maurtens sportdryck 160 här. 

 

Foto- & Film

Vi kommer att ha ett team med fotografer längs med banan, både för foto och film. Skulle du inte önska att vara med på bilder eller film som kan komma att publiceras i sociala medier och kommunikation inför kommande års lopp så vänligen ge besked när ni hämtar ut nummerlappen.

Publik

Självklart är publik välkommet och detta gäller både vid start & målområdet samt längs med banan. Önskar familj och vänner att följa loppet i realtid så finns möjligheten att göra detta med RaceONE-appen. Då registrerar du dig i appen med din personliga loppkod som du fått i ditt bekräftelsemail, samt ser till att starta loppet i appen innan du beger dig ut på banan. 

Läs mer om detta hos RaceONE.

Prisutdelning

Medalj delas ut till alla deltagare vid målgång, önskar du ej medalj och att motsvarande summa skänks till Mustaschkampen istället är det möjligt att enkelt men vänligt tacka nej till medalj eget målgång.

Ungefär 13:30 så kommer prisutdelning att hållas, där vi kommer att premiera topp tre i vardera lopp. I tillägg kommer det vara en hel del utlottningspriser från våra fantastiska sponsorer som dras på startnummer oberoende av vilket lopp du deltar i.

Toalett

På området finns två mindre gröna hus där även det finns tillgång till toalett för alla deltagare. För de som har behov av tillgänglighetsanpassade toaletter så finns möjligheten att använda Sjöhistoriskas toalett.

Se & göra i området

Vi vill passa på att rekommendera ett besök på Sjöhistoriska museet när ni är i området. De håller öppet tisdag - söndag, 10 - 17 och det är fri entré. Mer information om museet hittar ni här.

Boende

För dig som inte bor i Stockholm och eventuellt behöver/önskar att boka boende så har du som Mustaschmilen deltagare extra förmånligt pris hos Scandic Malmen och Scandic Sjöfartshotellet där ni får 10% rabatt på flexpriset med rabattkoden:  PRO10SE

Skulle det kvarstå några frågor efter att du läst igenom informationen nedan så tveka inte på att ta kontakt med oss på info@springforvarandra.se så skall vi försöka hjälpa dig vidare.

bottom of page