Coronatrampet stödjer Barncancerfonden tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon

VAD ÄR CORONATRAMPET?

Coronatrampet är uppföljaren till det livsviktiga virtuella löploppet Coronamilen. Ett lopp som startades för att fortsätta och motivera till fysisk aktivitet genom träning och tävling i spåren av Covid-19. 
 

Initiativet till Coronatrampet kom efter en förfrågan från Cykeldagarna 2020 där önskemålet var ett nationellt evenemang med lokal anknytning, i liknande anda som Coronamilen.


Coronatrampets familjeutmaning är loppet där hela familjen kan samlas och tävla tillsammans under perioden 1-8/8-20.

HUR FUNGERAR FAMILJEUTMANINGEN?

Till skillnad från det vanliga Coronatrampet handlar familjeutmaningen inte bara om att samla så många kilometer som möjligt, utan att även upptäcka så mycket som möjligt i närområdet. Kanske hitta nya cykelvägar, sevärdheter eller områden som ni inte brukar cykla i.

 

Dagen innan Coronatrampet startar kommer vi att publicera en lista med x-antal olika besöksmål som ni kan cykla till, ta en bild på och samla bonus kilometer till familjen. För varje mål som ni kan kryssa av på listan får ni tillgodoräkna er 10 bonus kilometer. 

 

Exempel: Är ni 4 familjemedlemmar som cyklar 5km för att uppsöka besöksmålet och tar en bild så har ni samlat totalt 30km (4personer*5km + 10km) på denna rundan.

 

Dessa kilometrar kan sedan rapporteras in via er profil på race.se där vi kommer att sätta ihop en resultatlista för familjeutmaningen.

 

Med fantastiska samarbetspartners vid vår sida kommer vi att skänka allt överskott* till Barncancerfondens arbete genom Team Rynkeby - God Morgon. Team Rynkeby - God Morgon är världens största välgörenhetsprojekt för cyklister. Gå gärna in på www.team-rynkeby.se och läs mer. 

 

Vi ser det som en möjlighet att tillsammans cykla mot samma mål - att samla in pengar till Barncancerfonden. Var med och bidra du också genom att anmäla dig till Coronatrampet.

 VAD INGÅR?

Vad skulle ett lopp vara utan medalj? Alla som anmäler sig kommer få en medalj, antingen som kan hämtas upp lördagen den 8/8 på Stora Torg i Kristianstad där vi även kommer att sätta upp en fotovägg för alla som befinner sig i närheten. Befinner du dig i en annan del av Sverige eller världen så kommer vi skicka era medaljer med posten efter avslutat lopp.

 

I prisen på 500,- ingår startplats och medaljer till 4 personer (2v+2b eller 1v+3b), men är ni en större familj så går det att köpa till fler medaljer och startplatser.

 

Fotoväggen kommer att vara uppsatt 5-8/8 där alla som befinner sig i närheten av Kristianstad kan komma förbi och ta en målbild.

 

Priser från våra samarbetspartners kommer att lottas ut bland de som delar sin upplevelse i sociala medier med taggen @coronamilen och #coronatrampet.

 

*Utav anmälningsavgiften så kommer överskottet på minst 250kr/deltagare att skänkas till Barncancerfonden genom Team Rynkeby - God Morgon, efter att kostnader för inköp, porto, administration och anmälningstjänst betalats.